<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Європа
25.05.2023 370

ЄС продовжив "економічний безвіз" з Україною ще на рік

Рада ЄС ухвалила постанову, яка продовжує призупинення всіх мит, квот і заходів торгового захисту на український експорт до Євросоюзу ще на рік, тобто до червня 2024 року.

Про це повідомляє прес-служба Ради ЄС.

Постанова стосується експорту фруктів і овочів, на які поширюється система вхідних цін, а також сільськогосподарської продукції та перероблених сільськогосподарських продуктів, на які поширюються тарифні квоти.

Зазначимо, що мита для промислових товарів припинили діяти ще з 1 січня 2023 року за умовами Угоди про асоціацію.

"Відновлюючи ці заходи, ЄС продовжує демонструвати свою непохитну політичну та економічну підтримку України, яка все ще стикається з неспровокованою та невиправданою військовою агресією Росії", - сказано у повідомленні.

Так, ці заходи допоможуть Україні зберегти стабільність торговельних відносин з ЄС і підтримувати економіку в дуже складних умовах.

У Раді ЄС додаються, що рішення у поєднанні зі значною військовою, фінансовою та гуманітарною підтримкою має вирішальне значення для допомоги Україні в її довгостроковому відновленні.

Міністр міжнародного співробітництва та зовнішньої торгівлі Швеції Йохан Форсселл заявив, що неспровокована та невиправдана агресивна війна РФ проти України мала руйнівний вплив на економіку країни.

"Оновлені автономні торговельні заходи однозначно підтримають Україну, і в той же час вони нададуть ЄС спосіб захисту, якщо необхідно, внутрішнього ринку від значного збільшення імпорту деяких сільськогосподарських продуктів", - сказав він.

Президент України привітав рішення Ради ЄС про продовження ще на рік тимчасової торговельної лібералізації на українську продукцію.

"У процесі нашого просування до ЄС така тимчасова лібералізація має стати постійною, без жодних винятків та обмежень. Вдячний усім членам ЄС за підтримку, яка наближає нас до вступу в ЄС", - написав Володимир Зеленський.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄС продовжив "економічний безвіз" з Україною ще на рік 5.00 5 1
Політика / Європа
25.05.2023 370
Еще материалы раздела «Європа»