НОВИНИ ДНЯ: Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпецівсі новини дня
Політика
Світ
26.05.2023 1126

Лукашенко злякався: політолог - про те, чому РФ та РБ поспіхом підписали документ щодо розміщення "ядерки"

Білоруське керівництво розуміє, якщо полк Калиновського зайде на територію РБ, то велика ймовірінсть, що влада буде повалена.

d191b0780ed64bd30865914049039f8f_26.05.23

Самопроголошений президент Олександр Лукашенко та його оточення припускають, що полк Калиновського може (білоруський полк ЗСУ - ред.) зайти так само у Білорусь, як і російські добровольці у Бєлгородську область. Тому Москва та Мінськ так швидко підписали документ про розміщення ядерної зброї на території РБ. Пише ТСН. 

Таку думку висловив голова правління Інституту світової політики Віктор Шлінчак в етері Еспресо.

"Нагадаю, пару днів тому пролунала заява, якщо у Білорусі відбудеться якийсь переворот, то Росія буде вимушена у нього втрутитися. Мені здається, що підписання цього документа - елемент психологічної операції, яку зараз проводить Росія", - зауважив політолог.

Він додав, що білоруське керівництво розуміє, що полк Калиновського може спробувати зайти на територію РБ для повалення диктатури, і існує велика ймовірність, що їм це вдасться.

Білоруська армія не зможе їм протистояти, до того ж дірки у кордонах абсолютно такі ж самі. Окрім інформаційного приводу у підписанні цього документа, є ще інший – показати, що Білорусь залишається вотчиною Росії, ще раз прив'язати Мінськ більш тісними нитками, таким чином нібито надаючи безпеку", - сказав Шлінчак.

Нагадаємо, 25 травня міністри оборони Росії та Білорусі Сергій Шойгу та Віктор Хренін підписали документи про розміщення на території РБ російської нестратегічної ядерної зброї. За словами Шойгу, розміщучюси зброю на території Білорусі, Москва не передає її Мінську. Контроль над озброєнням та рішення про його застосування залишається за Росією.

Оценка материала:

5.00 / 4
Лукашенко злякався: політолог - про те, чому РФ та РБ поспіхом підписали документ щодо розміщення "ядерки" 5.00 5 4
Політика / Світ
26.05.2023 1126
Еще материалы раздела «Світ»