<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Україна
26.05.2023 673

Битва за Бахмут дорогою ціною обійшлася Росії та Україні - The New York Times

Окупанти вже не зможуть захопити місто.

b5eb720899dad9baa8b9207c5e6c9157_26.05.23

Битва за Бахмут виснажила російські війська. Вони більше не зможуть здійснювати широкомасштабні наступи та обмежаться лише локальними атаками. Пише ТСН. 

Про це пише The New York Times.

На думку військових аналітиків, у битві за Бахмут російські сили зазнали дуже великих втрат. Щобільше, загалом росіяни показали, що вони не мають можливості захоплювати великі території, хоча в планах Кремля, як заявлялося, захопити всю Донецьку та Луганську області.

Видання пише, що Україна зуміла підготувати нові формування, які оснащені західною зброєю. Вони готуються розпочати ширший наступ. Це змушує РФ піти в оборону та розтягнути свої сили.

Як розповів військовий аналітик Інституту досліджень зовнішньої політики США Роб Лі, ЗС РФ, можливо, ще здатні на якісь локальні атаки тактичного рівня.

"Але Росія, швидше за все, зосередиться насамперед на обороні та підготується до контрнаступу України", — сказав він.

“Битва за Бахмут дорого стала Росії та Україні. Це дуже вплине на те, що буде далі. Обидві сторони вклали величезні кошти в людей та техніку, щоб захопити чи утримати відносно невелике й нині зруйноване місто”, - пише видання.

Тепер, як повідомляється, у Москві мають вирішити, чи варто намагатися просуватися на захід від Бахмута. Наслідки битви ще невідомі.

"Цю главу буде закрито, попри те, що бої продовжуються на полях за межами міста. Але вона багато говорить про бажання українців боротися", — сказав аналітик дослідницького інституту в Арлінгтоні Майкл Кофман.

За даними ISW, у Бахмуті знизився темп бойових дій через контрнаступальні дії Збройних сил України на флангах міста. Українські війська утримують позиції в укріпрайоні біля пам’ятника МіГ-17 у західному Бахмуті.

Секретар Ради нацбезпеки й оборони Олексій Данілов заявляв, що частина Бахмута все ще під контролем України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Битва за Бахмут дорогою ціною обійшлася Росії та Україні - The New York Times 5.00 5 2
Політика / Україна
26.05.2023 673
Еще материалы раздела «Україна»