НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Світ
26.05.2023 1563

Росія перекидає частину військ зі сходу України до своїх трьох областей – ЗМІ

Цілу ніч величезні колони військової техніки ворога прямували через Старобільськ, Луганськ та Краснодон.

b51157dfd815701f0d1e189dc508da47_26.05.23

Командування російських військ перекидає частину сил зі сходу України для зміцнення кордонів Бєлгородської, Брянської та Курської областей РФ. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Telegram-канал "Крымский ветер".

"Путін ухвалив рішення зміцнити оборону Бєлгородської, Брянської та Курської областей після успішної розвідувально-диверсійної операції на Бєлгородщині. А отже, послабити оборону на лінії фронту в Луганській та Донецькій областях", – йдеться в заяві.

Так, 24 травня і в ніч проти 25 травня величезні колони російської військової техніки прямували через Старобільськ, Луганськ та Краснодон. Повідомляється, що російські війська відводять з районів Сватового, Кремінної, Сєвєродонецька та Лисичанська Луганської області.

Телеграм-канал інформує, що факт перекидання ворожих військ підтверджують перехоплені розвідниками розмови російських окупантів та дані аеророзвідки.

"Разом із відведенням сил ПВК "Вагнер" з району Бахмута, схоже, намічається ще один жест "доброї волі" або негативний наступ аж до лінії оборони вздовж Сіверського Донця, яка була на момент вторгнення 24.02.2022", – припускають автори повідомлення.

Нагадаємо, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила напередодні, що перед росіянами постало питання перегрупування сил "для вгамування ситуації у Бєлгородській області".

В ГУР Міноборони України заявляли, що отримали інформацію про плани Росії перекинути війська з окупованих територій до Бєлгородської області, і зараз перевіряють ці дані.

Оценка материала:

5.00 / 4
Росія перекидає частину військ зі сходу України до своїх трьох областей – ЗМІ 5.00 5 4
Політика / Світ
26.05.2023 1563
Еще материалы раздела «Світ»