<
НОВИНИ ДНЯ: Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалютавсі новини дня
Політика
Світ
26.05.2023 2716

В Аргентині знайшли останки гігантського динозавра: його скамʼянілості спричинили ДТП

Аварія трапилася, коли дослідники прямували до Буенос-Айреса для подальшого вивчення.

dc2253e831da0e4dbe4d02afdbad64f8_26.05.23

В Аргентині палеонтологи знайшли останки гігантського динозавра з довгою шиєю, який жив приблизно 90 мільйонів років тому. Його скамʼянілості виявилися настільки важкими, що спричинили аварію на дорозі під час транспортування до Буенос-Айресу. Пише ТСН. 

Про це пише Live Science.

"Вага дестабілізувала транспортний засіб і спричинила аварію. На щастя, ніхто серйозно не постраждав, а кістки цього динозавра були настільки твердими, що теж не постраждали. Навпаки, вони розбили асфальт дороги", — сказав палеонтолог Фернандо Новас.

Цей випадковий інцидент став натхненням для наукової назви динозавра: Chucarosaurus diripienda. Мовою корінних жителів регіону кечуа "чукаро" означає "стійка і непереможна тварина", тоді як з латини "диріпіенда" перекладається як "розбитий" або "зламаний".

За словами вчених, такі динозаври важили від 30 до 40 тонн.

2018 року палеонтологи знайшли скам'янілості C. diripienda. Ці останки знайшли розкиданими і частково похованими в горбистих ландшафтах патагонського степу, розташованого в межах провінції Ріо-Негро. Всього ідентифіковано сім різних кісток, зокрема зразки як з передньої кінцівки (плечова, променева, п'ясткова), так і з задньої (сіднична, стегнова, великогомілкова та малогомілкова).

Нагадаємо, канадські палеонтологи проаналізували дані, отримані щодо 32 найповніших скелетів тиранозаврів і дійшли висновків, що ці величезні динозаври могли бути ще більшими за розмірами і важили 15 тонн.

Оценка материала:

5.00 / 4
В Аргентині знайшли останки гігантського динозавра: його скамʼянілості спричинили ДТП 5.00 5 4
Політика / Світ
26.05.2023 2716
Еще материалы раздела «Світ»