<
НОВИНИ ДНЯ: Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього року  Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експерта  Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібновсі новини дня
Політика
Європа
26.05.2023 252

У Молдові хочуть скасувати святкування Дня перемоги 9 травня

У парламенті зареєстрували законопроект про перейменування Дня перемоги.

4fde55172d1a37684d661148726ebb77_26.05.23

Депутати від молдовської партії "Дія та солідарність" (PAS) зареєстрували законопроєкт про перейменування Дня перемоги 9 травня на День пам'яті та святкування його 8 травня. Пише ТСН.

Про це повідомляє видання NewsMaker.

Депутати PAS пропонують перейменувати День перемоги на День пам'яті та примирення на згадку про загиблих у Другій світовій війні. Зазначається, що заходи у Молдові, як і в країнах Європи, відбуватимуться 8 травня. Ініціативу "Дії та солідарності" обговорять на засіданні парламенту 25 травня.

Автори законопроєкту вважають, що країні важливо перейти до "інтерпретації та сприйняття без супутньої ідеології деяких історичних подій, пов'язаних із Другою світовою війною, у молдавському суспільстві". Разом з тим зазначається, що документ не ставить за мету гармонізацію національного законодавства із законодавством Європейського Союзу.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Румунії Ніколає Чуке ініціював перенесення святкування Дня перемоги з 9 на 8 травня. Мовляв, зараз такі заходи перетворилися на пропагандистський привід для підтримки дій агресорки Росії в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Молдові хочуть скасувати святкування Дня перемоги 9 травня 5.00 5 2
Політика / Європа
26.05.2023 252
Еще материалы раздела «Європа»