НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Україна
26.05.2023 389

Чи передавала Україна зброю та техніку для прориву Бєлгородської області РФ: відповідь РДК

У РДК наголошують, що Україна координувала дії з ними виключно до держкордону.

adee740376d89685301d1a7b66f31d4b_26.05.23

Російський добровольчий корпус, який разом із Легіоном "Свобода Росії" звільняють Бєлгородську область від диктатури Кремля, спростував причетність України. Пише ТСН. 

Про це розповів командир РДК Денис з позивним "Вайт Рекс" розповів журналістам 24 Каналу.

Він повторив заяву ГУР, що це виключно операція російських добровольців, українські військові не заходили на територію Росії. Україна координувала дії з ними виключно до держкордону.

"Все, що за кордоном України – це наше рішення. Україна не давала нам ні зброї, ні техніки. До кордону координують українські військові, за межами – ми просимо друзів допомогти в плануванні, вони можуть тільки так підтримати нашу місію", – наголосив командир РДК Денис.

Операція у Бєлгородській області

Декілька дніа триває операція на Бєлгородщині. Виконується вона російськими повстанцями та партизаними, які проти путінської диктатури. Українська розвідка відкидає свою причетність до операцій на території РФ.

У Вашингтоні наразі вивчають, чи справді американська техніка, яку передали Україні, використовувалась під час операції на території Бєлгородської області Росії. Координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі наголосив, що вони не підтримують використання американського обладнання і техніки на території Росії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи передавала Україна зброю та техніку для прориву Бєлгородської області РФ: відповідь РДК 5.00 5 2
Політика / Україна
26.05.2023 389
Еще материалы раздела «Україна»