<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Буданов анонсував нові атаки на РФ: Маємо показати, що Путін не може захистити росіян  Зеленський звернувся до лідерів країн ЄС: треба переграти Путіна в рішучості  Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнямивсі новини дня
Політика
Росія
27.05.2023 348

Росія програла Бєлгородщину: Жданов пояснив, що у Путіна немає військ, щоб прикрити прикордонні регіони

Військовий експерт зазначив, що прикордонники РФ, окрім перевірки документів, нічого особливо не роблять.

0e56c9eff620ca9e51ee3afcde23cbd_27.05.23

Події у Бєлгородській області оголили дуже багато проблем в Росії. Зокрема корупцію, те, що їм немає чим прикрити прикордонні з Україною зони, а також дуже цікаву деталь, якщо це правда — що за понад рік повномасштабної війни вони не вивезли з Бєлгородщини, яка межує з Україною, тактичну ядерну зброю.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua.

"Справа в тому, що РФ — така країна, яка думає, що їм дозволено все, а інші повинні виконувати закон. Я думаю, що настільки авантюрними були погляди російського вищого керівництва, що вони навіть не підіймали питання ризику — а якщо ЗСУ перетнуть кордон і розгромлять російську армію? У них навіть думки такої не було. Тому звідти виходить і друга відповідь — навіщо прикривати кордон, якщо ми перемогли чи перемагаємо. Якщо послухати офіційний канал-джерело Міноборони РФ, то вони від першого дня цієї війни йдуть тільки вперед і перемагають, знищують все, що можна було знищити по декілька разів. Тому я не здивований", - каже Жданов.

Експерт зазначив, що прикордонники РФ, окрім перевірки документів, нічого особливо не роблять.

"До речі, той регіон, де були бойові дії, де їх не було — як сиділи російські прикордонники, так вони і сидять. Крім перевірки документів, у них більше ніяких завдань немає. Бронетранспортер стоїть у боксі, жодних блокпостів", - каже він.

Жданов розповів, що йому сподобалося, як перевів стрілки губернатор Бєлгородщини. На запитання де лінія оборони, він відповів, що вона, як виявилося, побудована на багато глибших територіях Росії, не в прикордонній смузі.

"А ще він сказав, що у нього запитань до Міноборони набагато більше, ніж запитань до нього. Справа в тому, що, з військової точки зору, якщо ти будуєш лінію оборони, то її треба наповнити особовим складом. Якщо там немає солдата, який постійно обладнує та удосконалює цю лінію оборони, доглядає за нею, то цю лінію через два-три дощі розмиє, всі ці вириті десятки кілометрів окопів - вони ні до чого. Ці блоки спокійно стоять вздовж дороги на узбіччі, поряд “зуби дракона” фактично валяються. Ніхто не будував системи блокпостів. Стосовно корупції, я думаю, якщо туди додати аудиторів, то з’ясується, що з тих 10 млрд витрачено три копійки для того, щоб трактором вирити цю траншею і краном розвантажити 3-4 десятки блоків чи “зубів дракона”. Тому, може, та одна фотографія, яку вони (росЗМІ –ред.) розповсюджували, де чотири ряди тих зубів стоять, може, це був фотошоп", - зазначив експерт.

Нагадаємо, бійці "Російського добровольчого корпусу" (в системі ЗСУ) знову зайшли на територію Бєлгородської області Росії та переказали привітання із села Глотове.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія програла Бєлгородщину: Жданов пояснив, що у Путіна немає військ, щоб прикрити прикордонні регіони 5.00 5 1
Політика / Росія
27.05.2023 348
Еще материалы раздела «Росія»