<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Росія
27.05.2023 2530

Подвійна "диверсія": в Омську жовто-сині лавки перефарбували у кольори легіону "Свобода Росії"

Істерія із "забороненими кольорами" в РФ набирає нових обертів.

8de0636d443e87a82c0d721b5db933f2_27.05.23

У Омську відбулася "подвійна диверсія". Про це повідомляє російський пропагандистський Телеграм-канал Baza. Пише ТСН. 

Спочатку лавки на одному з дитячих майданчиків міста пофарбували у жовто-синій колір. А це в РФ вважається "дискредитацією російської армії" і карається законом.

"На лавки у синьо-жовтих квітах поскаржився хтось із місцевих мешканців. Мовляв, не час зараз сидіти на "ворожих" кольорах. Скаргу взяли в роботу і лави перефарбували під наглядом поліції", – йдеться у повідомленні.

Тож жовтий колір перефарбували у білий. Але й тут не вгадали, адже біло-сині кольори використовують члени легіону "Свобода Росії".

"За символіку біло-синьо-білого прапора можна отримати штраф чи адміністративний арешт за статтею про "демонстрацію екстремістської символіки", – пишуть у каналі.

Мабуть, лавки знову доведеться перефарбовувати.

Раніше повідомлялося, що в РФ директор школи написала донос через кіски дитини "в кольорах прапора України".

Також повідомлялося, що в Москві правоохоронці доправили до відділення п'ятикласницю через аватарку з жовто-синіми кольорами, а також прийшли до родини додому з обшуком.

Оценка материала:

5.00 / 3
Подвійна "диверсія": в Омську жовто-сині лавки перефарбували у кольори легіону "Свобода Росії" 5.00 5 3
Політика / Росія
27.05.2023 2530
Еще материалы раздела «Росія»