НОВИНИ ДНЯ: Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб Українивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.05.2023 3260

На Сонці з'явилася гігантська пляма: її видно неозброєним оком

Фахівці попереджають про магнітну бурю.

cde05dc69b1a951f84cd37be9cb57693_27.05.23

Найближчими днями на Сонці можна спостерігати за рухом сонячної плями під назвою AR3311. За останні 48 годин у ній не спостерігалося особливої активності, але вже найближчими днями в ній може виникнути найпотужніший сонячний спалах класу Х. Пише ТСН. 

Про це пише ScienceAlert.

Спалах може призвести до появи сильної геомагнітної бурі на Землі. Але поки що за цією сонячною плямою можна спостерігати навіть без телескопа.

Вже кілька днів сонячна пляма AR3311 повернена до Землі та її розмір у 4 рази більший, ніж розмір нашої планети. Тому її добре видно із Землі, навіть без телескопа. Тобто пляму на Сонці можна побачити майже неозброєним оком. Це означає, що потрібно використовувати спеціальні окуляри з лінзами, які блокують 100% ультрафіолетового та інфрачервоного випромінювання нашої зірки, щоб не пошкодити очі.

Якщо подивитися на Сонце у звичайних сонцезахисних окулярах, то є висока ймовірність того, що випромінювання завдасть ушкоджень органам зору.

Нагадаємо, космічний апарат NASA під назвою SOHO за допомогою своїх приладів зафіксував смертельне занурення комети в Сонце.

Оценка материала:

5.00 / 2
На Сонці з'явилася гігантська пляма: її видно неозброєним оком 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
27.05.2023 3260
Еще материалы раздела «Суспільство»