<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.05.2023 4873

Вчені нарешті з'ясували, чому коти переминають лапами

Ми ще багато не знаємо про функції такої поведінки, але деякі припущення дослідники все ж можуть назвати.

5cb832c3785504ec68d8002191e90bef_27.05.23

Експерти заявили, що в більшості випадків розминання є індикатором того, що кіт розслаблений і почувається комфортно. Пише ТСН. 

Про результати дослідження пише Science Focus.

За словами експертки з поведінки домашніх тварин з організації Cats Protection Лорен Фінкі, розминання — це насправді дуже цікава поведінка і, на жаль, вона не була глибоко досліджена з наукового погляду.

По-перше, вважається, що така поведінка може бути ще одним способом залишити свій запах. Річ у тому, що навколо котячих лап розташовано чимало пахучих залоз. За словами Фінкі, таким чином розминаючи нас, наші пухнасті улюбленці намагаються залишити на нас свій запах.

По-друге, існує теорія про те, що розминання є відображенням руху, який кошенята використовують для стимуляції припливу молока з молочних залоз матері. Дослідники вважають, що у пізнішому віці коти також здатні відтворити цю звичку.

Результати дослідження також показали, що у дикій природі кішки не схильні відтворювати таку поведінку. По суті, вони поводяться таким чином, поки перебувають з матір'ю. Але для дорослих та незалежних тварин така поведінка не є природною.

Раніше експерти з поведінки котів з Університету Ноттінгем Трент виявили, що наші улюбленці насправді ненавидять, коли їх гладять у напрямку шерсті, навколо ніг, з боків та біля горла. Якщо ваш улюбленець все ж таки дозволяє вам торкатися цих зон, вчені вважають, він терпить, маючи надію, що він отримає винагороду у вигляді їжі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вчені нарешті з'ясували, чому коти переминають лапами 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
27.05.2023 4873
Еще материалы раздела «Суспільство»