<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°всі новини дня
Політика
Світ
27.05.2023 374

Путіну однаково, чи помре Лукашенко, але він не випустить Білорусь зі своїх лап – ексрозвідник

За словами Валерія Кура, для кремлівського диктатора Лукашенко не має великого значення.

d0de9e2613dadb65d3f1a5d6ce453409_27.05.23

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко має проблеми зі здоров'ям. Ширяться чутки, що кривавий очільник Росії Володимир Путін може бути причетний до хвороб свого друга.Пише ТСН. 

Про це "24 Каналу" розповів колишній керівник Управління кримінальної розвідки Валерій Кур. За його словами, для Путіна Лукашенко не має серйозного значення.

Валерій Кур пояснив, що проблема російського та білоруського народів ховається в їхній історії:  "Наприклад, росіян зламав ще Іван Грозний. Він зробив це так потужно й вміло, що люди й досі не можуть отямитися. У Білорусі ситуація ще гірша".

"Тільки маленька когорта людей сьогодні воює на боці правди", – додав він.

Кур пригадав президентські вибори у Білорусі 2020 року. Тоді Олександр Лукашенко знищив опозицію, натомість їй на заміну з'явилася нова плеяда.

"Коли 200 тисяч людей піднялося й було достатньо, щоб знести цю всю владу, що вони робили? Ставали на лавку побунтувати, знімали черевики і казали: "Аби тільки не було війни!". Це їхня біда",
– наголосив колишній ексрозвідник.

Валерій Кур зазначив, що білоруси однаково не змогли довести задумане до кінця.

Що з Лукашенком

Нагадаємо, що про стан здоров'я Олександра Лукашенка після його повернення з Москви почали ходити різні чутки.

За інформацією білоруського опозиційного видання "Наша ніва", Лукашенко міг підхопити якийсь вірус, можливо, COVID-19. Згодом у цьому ж видання написали, що самопроголошений президент може мати інфекційно-алергічний міокардит.

Також ЗМІ писали, що Лукашенко побував у президентській клініці у Мінську. До нього нібито не раз прилітали лікарі із Москви.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путіну однаково, чи помре Лукашенко, але він не випустить Білорусь зі своїх лап – ексрозвідник 5.00 5 2
Політика / Світ
27.05.2023 374
Еще материалы раздела «Світ»