НОВИНИ ДНЯ: Путін його може на сніданок зʼїсти: історик оцінив можливості Трампа завершити війну в Україні  Мобілізація в РФ: російська влада здивувала планами щодо нових контрактників Міноборони  Тепло у жовтні: синоптик розповів, якою буде погода у вихідні  Більше 10 рекордів і не тільки. Синоптики підбили підсумки погоди у Києві у вересні  Коли буде бабине літо 2024: синоптик сказала, чи чекати потепління у жовтні  Осінні дощі на заході та літнє тепло на решті території: прогноз погоди в Україні на 3 жовтня  Останні дні сонця: синоптикиня анонсувала дощовий кінець тижня у Києвівсі новини дня
Політика
Україна
27.05.2023 381

Зеленського просять збільшити термін відпустки для військових: петиція

На сайті президента зʼявилася петиція, автори якої просять Володимира Зеленського збільшити кількість днів відпустки для військових.

302c41b5d9a4ffe2db3fa680d73c1f4c_27.05.23

Президента Зеленського просять збільшити відпустки для для військовослужбовців до 40 днів, а строковикам встановити відпустки 20 днів. Пише ТСН. 

Відповідна петиція з'явилася на сайті президента 23 травня.

Зараз під час дії воєнного стану військові можуть мати відпустку не більше 20 днів: 10 днів щорічної та 10 днів за сімейними обставинами. Щоправда, деякі захисники досі не мали змоги скористатися жодною з них.

"Є випадки, коли відпустку дають і на менший термін, бо все залежить від рішення командування. Цього часу абсолютно недостатньо для людей, які боронять нашу незалежність в надзвичайно складних умовах. Нашим захисникам потрібен відпочинок і фізичний, і психологічний", - йдеться в тексті петиції.

Нагадаємо, раніше на сайті президента була зареєстрована петиція про можливість демобілізації військових після 18 місяців служби. Вона набрала 25 тисяч підписів, однак відповідне рішення ухвалено так і не було.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зеленського просять збільшити термін відпустки для військових: петиція 5.00 5 1
Політика / Україна
27.05.2023 381
Еще материалы раздела «Україна»