<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Україна
27.05.2023 546

ПЦУ просить перенести День захисника слідом за Покровою

Православна церква України переходить на новоюліанський календар. Одночасно з цим у ПЦУ запропонували перенести і державне свято День Державності, яке нині відзначається 14 жовтня, на 1 жовтня.

_uapc_te_ua_1_650x410_27.05.23

Як повідомляє РБК-Україна, про це розповів митрополит Переяславський і Вишневський Олександр (Драбинко) в інтерв'ю "Радіо Свобода".

За його словами, він виступив з ініціативою було звернутися до органів державної влади, у компетенції яких приймати рішення про врегулювання цього питання, згідно з церковним календарем за новим стилем відповідно тих свят, які до нього прив’язані.

"Це Покрова і День Державності. Фактично це тільки два свята, які ми відзначаємо спільно з державою, які збігаються з церковними святами, державні дати. А Різдво 25 грудня - воно і так уже було оголошене державою вихідним днем", - розповів митрополит Олександр.

Варто нагадати, нині в Україні 14 жовтня відзначається День захисників і захисниць України. Свято є офіційним вихідним. Воно також повʼязане з церковним днем Покрови пресвятої Богородиці, який за схваленим ПЦУ новоюліанським календарем припадатиме на 1 жовтня.

Новий церковний календар

Православна церква України вирішила перейти на новоюліанський календар з 1 вересня. У зв'язку з цим в Україні зміниться дати святкування більшості церковних свят.

Однак кінцеве рішення щодо переходу мають затвердити на помісному соборі 27 липня. Проте парафії та храми можуть користуватися старим (григоріанським) календарем за бажанням.

Оценка материала:

5.00 / 2
ПЦУ просить перенести День захисника слідом за Покровою 5.00 5 2
Політика / Україна
27.05.2023 546
Еще материалы раздела «Україна»