<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
27.05.2023 477

"Patriot їх прожують і виплюнуть": пілот F-16 висміяв російську авіацію

Росія продовжує вигадувати "перемоги", вважає американський пілот.

3be7aaa9b49e5f4362635cf5ef0e8b7c_27.05.23

Пілот винищувача F-16 підполковник Ден Гемптон заявив, що сумнівається, що РФ зможе сформувати ударну ескадрилью для ударів по Україні. Навіть якби в Росії це вийшло, ЗРК Patriot зможуть знищити ворожі літаки. Пише ТСН. 

Про це Гемптон розповів в інтерв'ю виданню "Голос Америки".

За словами американського пілота, він сумнівається в тому, що РФ наразі має висококваліфікованих фахівців та обладнання для того, щоб сформувати ударну авіаційну групу.

"Якщо у них були ці люди, і це обладнання, чому вони не використовували його рік тому, чи не так? Я маю на увазі чому зараз?" — зазначив Гемптон.

Він також заявив, що Москва дуже сильна у пропаганді. Усі відомості про могутність російської армії виходять із самої РФ. Наприклад, якщо ударну ескадрилью буде сформовано з бомбардувальників, то з ними можуть впоратися й українські МІГ-29.

"І не забувайте про Patriot, Patriot їх прожують та виплюнуть", — сказав пілот.

Крім того, Гемптон заявив, що у довгостроковій перспективі Україні могли б допомогти новітні винищувачі F-16, які називаються Block-70. За словами пілота, це дуже потужний літак. Щобільше, у майбутньому Україна могла б піти далі, щоби придбати F-35.

Нагадаємо, раніше постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер під час засідання Постійної ради організації заявив, що російська пропаганда поступово стає все більш абсурдною та стверджує, що армія РФ вже знищила в Україні кілька десятків комплексів Patriot.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Patriot їх прожують і виплюнуть": пілот F-16 висміяв російську авіацію 5.00 5 2
Політика / Світ
27.05.2023 477
Еще материалы раздела «Світ»