<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Світ
26.05.2023 421

Розміщення ядерної зброї у Білорусі не є реальною ескалацією – ISW

Росія та Білорусі підписали угоду про розміщення тактичної ядерної зброї у РБ. Аналітики Інституту вивчення війни США зазначають, що мета цього документа - закріпити фактичний військовий контроль над Мінськом.

Тому в останньому звіті ISW ставиться під сумнів теза, що це означає ескалацію зі сторони Росії.

Тим паче, що підписання угоди передбачає розгортання додаткового військового контингенту у республіці "для розвитку військової інфраструктури, розширення спільних бойових навчань і проведення розвідувальних заходів поблизу кордонів" так званої Союзної держави.

"Розгортання тактичної ядерної зброї в Білорусі вимагає наявності значної військової інфраструктури, а також російського командування і контролю над елементами білоруських збройних сил. Кремль, ймовірно, має намір використовувати ці вимоги для подальшого підпорядкування білоруської сфери безпеки Росії", – наголосили в ISW.

Експерти також нагадали, що у березні російський лідер Владімір Путіна пообіцяв, що розміщення ТЯО у Білорусі закінчать до 1 липня. Ймовірно, таким чином він хотів відновити інформаційні операції щодо потенційної ескалації війни проти України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Розміщення ядерної зброї у Білорусі не є реальною ескалацією – ISW 5.00 5 1
Політика / Світ
26.05.2023 421
Еще материалы раздела «Світ»