<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Росія
27.05.2023 560

Аналітики розкрили провали оборони РФ у Бєлгородській області

Експерти натякнули на брехню чиновника.

0908cfd78fbfc40b5ca219b528add211_27.05.23

Травнева операція "Російського добровольчого корпусу" (РДК) та легіону "Свобода Росії" в Бєлгородській області РФ викрила серйозні недоліки лінії оборони російського регіону. Губернатор області В'ячеслав Гладков раніше повідомляв, що російська влада витратила 10 млрд рублів на будівництво лінії укріплень уздовж кордону регіону з Україною. Пише ТСН. 

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Очільник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин оголошував про будівництво комплексу укріплень під назвою "лінія Вагнера" в цій області ще в жовтні 2022 року. Тоді він піддав прямій критиці російську бюрократію, що вона не підтримала будівництво оборонної лінії", ‒ йдеться у повідомленні.

Нові заклики посилити оборону вздовж кордону не матимуть суттєвого ефекту. Армія РФ неправильно розподіляє сили, які краще підходять для підтримки активних наступальних операцій, вважають аналітики.

"Існуючі зміцнення та оборонні приготування мало чим могли перешкодити рейду на Бєлгород. Пригожин тим часом використовує занепокоєння інформаційного простору, пов'язане з наслідками операції, у своїх інтересах. Таким чином він прагне зміцнити свій вплив у Росії", ‒ зазначили в ISW.

Нагадаємо, 22 травня до Бєлгородської області зайшли добровольці легіону "Свобода Росії" та "Російського добровольчого корпусу", які є громадянами РФ. Добровольці повідомили, що їхня мета – звільнення Росії від путінського режиму та створення демілітаризованої зони вздовж російсько-українського кордону.

Російська влада оголосила на території Бєлгородської області режим контртерористичної операції.

В українській розвідці пояснили, що події на території РФ – це внутрішній конфлікт і прямі наслідки повномасштабної війни проти України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Аналітики розкрили провали оборони РФ у Бєлгородській області 5.00 5 2
Політика / Росія
27.05.2023 560
Еще материалы раздела «Росія»