НОВИНИ ДНЯ: Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Українувсі новини дня
Бізнес
Економіка
26.05.2023 268

Голова НБУ розповів, чи є проблеми у банківській системі України

Національний банк постійно комунікує з банками. НБУ не бачить суттєвих системних ризиків для банківської системи, яка прибуткова, стійка, функціонує безперебійно.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву голови НБУ Андрія Пишного каналу "Ми - Україна".

"Ми не бачимо наразі суттєвих системних ризиків для банківської системи", - сказав він, зазначивши, що НБУ бачить ситуацію практично по кожному банку.

За його словами, банківська система підійшла до повномасштабного вторгнення "максимально готовою, якщо можна так сказати". Реформи, які відбулися в банківському секторі за останні 8 років зробили так, що банківська система була вичищена від неефективних банків.

Бізнес моделі банків зазнали змін, були відкалібровані так, щоб функціонувати максимально ефективно капітали були на достатньому рівні, ризик-менеджмент, так само корпоративне управління досить непогано себе проявило, додав голова НБУ.

"Загалом працюючи банківська система в умовах повномасштабного вторгнення - для нас це колосальна перевага в цій війні", - сказав він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Голова НБУ розповів, чи є проблеми у банківській системі України 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
26.05.2023 268
Еще материалы раздела «Економіка»