<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
26.05.2023 356

Членство України в НАТО вирішить проблему ядерного шантажу РФ – депутат Європарламенту

Членство України в НАТО є вирішенням проблеми ядерного шантажу з боку Росії. Проміжним інструментом може стати навіть факт рішучого запрошення України до альянсу. Про це у інтерв'ю інформаційному агентству Guildhall розповіла депутат Європейського парламенту, екс-міністр оборони Литви Раса Юкнявічене.

rasa_26.05.23

«Звичайно, членство в НАТО було б вирішенням проблеми (ядерного шантажу – ред.). Деякі будуть говорити, що не лише членство в НАТО, а гарантії безпеки з боку ядерних держав також були б вирішенням проблеми. Так говоритимуть ті, хто наполягає на альтернативі членству в НАТО (на гарантіях безпеки для України замість членства в НАТО – ред.)», - заявила політик.

«Я думаю, що членство в НАТО. Також, рішуче слово, що ми запрошуємо Україну, що вона вже «на порозі» в НАТО - це також піднімає рівень (протидії ядерному шантажу РФ – ред.). Коли Швеція та Фінляндія сказали, що вступають до НАТО, хоча процес і затягнувся на рік для Фінляндії та ще довше для Швеції, США та низка інших держав дали свої гарантії. Певний патронаж до вступу до альянсу», - зазначила євродепутат.

«Ядерний шантаж України – це шантаж усіх нас. Це загроза не тільки Україні, це загроза всім нам(...)», - підсумувала Раса Юкнявічене.

Нагадаємо, як повідомило раніше видання El Pais Північноатлантичний альянс завершує перегляд загальної стратегії протидії російській загрозі та тероризму на тлі вторгнення в Україну та постійних загроз з боку Кремля.

Нагадаємо, 10 квітня Стратегічне командування США розпочало щорічні навчання Global Thunder 23 з ядерного командування та управління. Головна мета навчань – зміцнення ядерної готовності та забезпечення безпечних, захищених та надійних стратегічних сил стримування.

У жовтні минулого року  пройшли навчання НАТО з ядерного стримування.

Раніше повідомлялося, що США приватно попередили Росію про наслідки застосування ядерної зброї.

Також Білий дім офіційно  заявив, що будь-яке застосування ядерної зброї матиме катастрофічні для Росії наслідки.

Оценка материала:

5.00 / 2
Членство України в НАТО вирішить проблему ядерного шантажу РФ – депутат Європарламенту 5.00 5 2
Політика / Україна
26.05.2023 356
Еще материалы раздела «Україна»