НОВИНИ ДНЯ: Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.05.2023 333

Європа пропонує "Пакт про штучний інтелект", щоб знизити ризики, пов'язані з бурхливим розвитком технології

Європа пропонує "Пакт про штучний інтелект", щоб знизити ризики, пов'язані з бурхливим розвитком технології.

Про це пише Politico.

Бум генеративних інструментів штучного інтелекту, таких як чат-бот ChatGPT, викликав глобальну боротьбу регулювальних органів, які намагаються тримати технологію під контролем. На зустрічах із лідерами галузі цього тижня Європейський Союз непомітно домагався підтримки глобального зобов'язання створювати та використовувати ці нові інструменти відповідально.

Так, на зустрічі країн G7 у Хіросімі лідери зобов'язалися просувати "міжнародні дискусії про інклюзивне управління штучним інтелектом (ШІ) та оперативну сумісність для досягнення нашого загального бачення та мети надійного ШІ".

Європейська комісія вже запропонувала у 2021 році свій закон про штучний інтелект , який встановлює обов'язкові правила для заборонених та "високоризикованих" додатків ШІ. Одак документ усе ще перебуває на розгляді законодавців та країн ЄС, і очікується, що він набуде чинності не раніше, ніж через два роки.

Наразі офіційні особи ЄС намагаються сформувати добровільний пакт про штучний інтелект, в межах якого такі компанії як Microsoft, Google і OpenAI, погодяться з необов'язковими принципами прозорості та підзвітності, що буде тимчасовим рішенням для технології, що швидко розвивається.

Оценка материала:

5.00 / 1
Європа пропонує "Пакт про штучний інтелект", щоб знизити ризики, пов'язані з бурхливим розвитком технології 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
27.05.2023 333
Еще материалы раздела «Суспільство»