<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
28.05.2023 310

Негайно зв'язався з колегами. Кулеба відреагував на чутки щодо спецпосланця Китаю

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звʼязався зі своїми європейськими колегами після того, як стало відомо, що спецпосланець Китаю Лі Хуей начеб-то пропонував залиши окуповані території України Росії.

_kuleba_gettyimages_1240708823_26_650x410_28.05.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його звернення у Facebook.

"Я негайно зв'язався зі своїми колегами у тих столицях, які він відвідував. Жоден з них не підтверджує, що озвучувалися чи велися перемовини, щоб визнати за Росією ті українські території, де зараз перебуває Росія", - заявив він.

За словами Кулеби, ніхто не буде щось робити проти України.

"Тому закликаю вас зберігати холодний розум. Не треба емоційно реагувати на кожну публікацію. Ми контролюємо процес. Ніхто за нашою спиною нічого проти нас робити не буде, бо з усіма ключовими партнерами у нас довірливі стосунки", - додав міністр.

Він зазначив, що Україна продовжує вести діалог з Китаєм, оскільки це важливий співрозмовник.

"Але він (діалог, - ред.) вестиметься відповідно до трьох базових принципів: повага до територіальної цілісності, жодні ініціативи щодо територіальних поступок ми не розглядаємо, ніякого замороженого конфлікту. Україна досягне перемоги - це тверда позиція президента і моя", - підкреслив міністр.

Пропозиція Китаю

Раніше видання The Wall Street Journal повідомив, що Лі Хуей під час свого європейського турне начебто пропонував залишити захоплені території України Росії. Зокрема, він відвідав Київ, Варшаву, Берлін, Париж і Брюссель.

"Мирна формула" Китаю

Пекін заявляв про намір виступи миротворцем та оприлюднив так званий "мирний план", який складається з 12 пунктів. Серед іншого, Китай закликав до припинення вогню та мирних переговорів, та не говорив про вивід російських військ з України.

Тоді в Україні, Європі та США розкритикували "мирні ініціативи" Пекіна, нагадавши про зв'язки з Кремлем. Після цього президент України Володимир Зеленський провів телефонні переговори з Сі, після чого Пекін відправив свого спецпредставника до України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Негайно зв'язався з колегами. Кулеба відреагував на чутки щодо спецпосланця Китаю 5.00 5 2
Політика / Україна
28.05.2023 310
Еще материалы раздела «Україна»