<
НОВИНИ ДНЯ: Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заявувсі новини дня
Політика
Світ
28.05.2023 291

Кулеба спростував інформацію, що Китай пропонував віддати Росії частину українських територій

Міністр заявив, шо його колеги у країнах Європи не підтвердили дану інформацію.

ddd7eefb3de9861f496327a96d2e4724_28.05.23

Голова Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що інформація у ЗМІ про те, що китайський посланець Лі Хуей під час візиту до європейський країн пропонував врегулювати війну в Україні за рахунок передачі частини території Росії, не відповідає дійсності. Пише ТСН. 

Про це міністр заявив під час свого звернення у Facebook.

Міністр розповів, що після появи подібної інформації у ЗМІ він зв’язався зі своїми європейськими колегами у країнах, які відвідував Лі Хуей, і ніхто не підтвердив, що такі пропозиції мали місце.

"Жоден з них не підтверджує, що озвучувалися чи велися перемовини про те, щоб визнати за Росією ті території, на яких зараз в Україні РФ перебуває. Закликаю вас зберігати холодний розум, здоровий глузд, не реагувати емоційно на кожну публікацію. Ми контролюємо процес, ніхто за спиною України робити проти нас нічого не буде", – наголосив міністр.

Міністр заявив, що Київ продовжить діалог з Пекіном, але він буде базуватись на трьох принципах — взаємна повага до територіальної цілісності, жодні пропозиції, які передбачають територіальні поступки, Україна розглядати не буде, ніякого замороженого конфлікту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спеціальний посланець Китаю Лі Хуей під час візитів до європейських столиць у справі мирного врегулювання в Україні закликав залишити Росії окуповані території України та негайно припинити бойові дії.

Крім того, ми раніше інформували, що лідери G7 під час саміту в Хіросімі звернулися із закликом до Китаю чинити тиск на країну-агресорку Росію.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кулеба спростував інформацію, що Китай пропонував віддати Росії частину українських територій 5.00 5 2
Політика / Світ
28.05.2023 291
Еще материалы раздела «Світ»