<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Світ
28.05.2023 385

Пошкодження корабля РФ "Іван Хурс": пропагандистам примарився "британський і американський слід"

В акваторії Чорного моря був пошкоджений російський розвідувальний корабель "Іван Хурс" внаслідок атаки дронів.

3cceec2cb85acaf87f56d01159e72bc0_28.05.23

У ніч проти 24 травня російський розвідкорабель "Іван Хурс" атакували три безпілотники у Чорному морі після проходження протоки Босфор. Пише ТСН. 

Факт "зустрічі" корабля з українським безпілотником підтвердили у Міноборони України. Проте російські пропагандисти намагаються приплести до атаки на судно Велику Британію та США.

Так, пропагандистські ЗМІ РФ з посиланням на "джерело" пишуть, що дрони нібито керувалися за допомогою Starlink, на ціль вказувала американська розвідка, а безпілотники українським військовим передала Велика Британія.

"Безпілотні катери запускали з військово-морського оперативного центру, відкритого за допомогою США в Очакові 2018 року. Морськими безпілотниками керували за допомогою вмонтованих Starlink, самі пристрої зробили не в Україні, а на Заході. Цілевказівку безпілотника забезпечували засоби розвідки США. Ймовірно, апарати передала Великобританія, яка має "великий досвід створення та бойового застосування подібних систем у різних районах світового океану" - фантазують росіяни.

Нагадаємо, речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк розповіла, що на Чорноморському флоті відбувається певна передислокація, окупанти вивозять речі з Севастопольських бухт.

Оценка материала:

5.00 / 1
Пошкодження корабля РФ "Іван Хурс": пропагандистам примарився "британський і американський слід" 5.00 5 1
Політика / Світ
28.05.2023 385
Еще материалы раздела «Світ»