<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
28.05.2023 740

Американський генерал висловився про контрнаступ ЗСУ та провали окупантів

Петреус наголошує, що ЗСУ добре дисципліновані.

89da0bc0c75fb82d35352f14e2fc317c_28.05.23

Колишній директор Центрального розвідувального управління, генерал Девід Петреус вважає, що українські Збройні сили достатньо підготовлені для проведення успішного контрнаступу.

Про це він сказав під час 15-го Київського безпекового форуму, повідомляє "NV". Пише ТСН. 

Він наголошує, що ЗСУ добре дисципліновані, мають ефективне командування і управління, а також оснащені сучасним озброєнням. Чим не можуть похвалитися окупанти. Петреус наголошує, що російська армія за час війни зазнала величезних втрат та не мала нормальної можливості переоснаститися.

"Зараз війна перебуває в перехідному періоді. Зимовий наступ Росії не досягнув своєї мети. Вони хотіли захопити всю територію Донецької і Луганської областей. Їм вдалося захопити лише частину Бахмута. Зараз вони втрачають там фланги. Їхня оборона досить слабка", - додає американський генерал.

Згадав він і військові невдачі РФ під Києвом, Харковом та Херсоном. Разом з тим він наголосив, що росіяни досягли тільки скромних цілей, які ставили перед собою на зимову кампанію.

"Натомість українське військо формує додаткові бригади… У бронетанкових підрозділах головним чином західна зброя. І ми всі хотіли і приклали зусиль, щоб ця зброя була для контрнаступу", - наголошує Девід Петреус.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна готова розпочати свій довгоочікуваний контрнаступ проти російських окупантів. Втім, він не став називати дати, але сказав, що контрнаступ ЗСУ може початися "завтра, післязавтра або через тиждень".

Оценка материала:

5.00 / 2
Американський генерал висловився про контрнаступ ЗСУ та провали окупантів 5.00 5 2
Політика / Україна
28.05.2023 740
Еще материалы раздела «Україна»