<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижнявсі новини дня
Політика
Європа
28.05.2023 470

Україна офіційно попросила у Німеччини крилаті ракети Taurus

Україна звернулась до Німеччини щодо поставок ЗСУ ракет Taurus.

196d66653e0a5bef867d3a052aa0b3c1_28.05.23

Україна звернулася до Німеччини з офіційним запитом, в якому просить надати на озброєння українських військових крилаті ракети Taurus. Пише ТСН. 

Про це пише Spiegel.

За інформацією видання, запит на поставки Taurus надійшов до Німеччини від української сторони останніми днями, повідомила речниця Міністерства оборони Німеччини в коментарі виданню.

Проте вона не назвала кількість ракет, яку попросила Україна.

Видання "Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung" пише, що президент Володимир Зеленський і канцлер Олаф Шольц розмовляли у Берліні про постачання Україні німецьких ракет на початку травня.

Крилата ракета Taurus запускається з винищувача та може доставляти 400-кілограмову боєголовку на понад 500 кілометрів. Ракета є німецьким аналогом британської Storm Shadow.

Нагадаємо, у Німеччині виступили за те, щоб передати Україні крилаті ракети Taurus. Там зазначили, що це може стати важливим внеском у забезпечення безпеки та звільнення тимчасово окупованих територій.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна офіційно попросила у Німеччини крилаті ракети Taurus 5.00 5 1
Політика / Європа
28.05.2023 470
Еще материалы раздела «Європа»