<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
28.05.2023 359

До 50 тисяч гривень. Які штрафи за нетверезе водіння в Україні у 2023 році

Коли говорять про водіння у нетверезому стані, говорять і про алкогольне, і про наркотичне сп'яніння. До цієї класифікації входить навіть вплив лікарських засобів. Однак незалежно від типу сп'яніння штрафи діють для всіх водіїв.

____42083_650x410_28.05.23

Який штраф може отримати водій за нетверезу їзду - пише rbc.ua.

Суми покарань для водіїв

Якщо кермувальника на правопорушенні "спіймали" вперше, то штраф становитиме 17 000 гривень з позбавленням водійських прав до одного року.

Якщо правопорушення повториться, тоді сума покарання збільшиться вдвічі та буде дорівнювати 34 000 гривень. Крім того, додається позбавлення водійських прав до трьох років і конфіскація транспорту.

За наступне порушення водій сплатить 51 000 гривень, залишиться без свого авто та буде позбавлений права сідати за кермо на 10 років.

А якщо водіння у нетверезому стані призвело до ДТП порушнику загрожує штраф у 34 000 гривень і позбавлення прав до 3 років.

Якщо в результаті ДТП настала смерть потерпілого або заподіяно тяжке тілесне ушкодження, це карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

"П'яний" наїзд на нацгвардійця

Нагадаємо, що в ніч на 26 травня в Києві на блокпосту суддя Макарівського райсуду Олексій Тандир збив на смерть нацгвардійця. Від отриманих травм 23-річний військовий, батько трьох дітей, помер на місці.

Очевидці ДТП кажуть, що "служитель Феміди" був напідпитку і гнав на своєму Lexus на шаленій швидкості. Сам суддя від тесту на алкоголь відмовився.

Під час засідання Вищої ради правосуддя 27 травня 2023 року планується розглянути подання заступника генерального прокурора Войтенка Антона Борисовича про надання згоди на утримання під вартою судді Тандира.

До речі, раніше ми розповідали все, що відомо про загиблого службовця НГУ.

Оценка материала:

5.00 / 2
До 50 тисяч гривень. Які штрафи за нетверезе водіння в Україні у 2023 році 5.00 5 2
Політика / Україна
28.05.2023 359
Еще материалы раздела «Україна»