<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Україна
29.05.2023 2651

Чому Офіс президента був "сліпим" перед вторгненням Росії 24 лютого: Буданов пояснив

Головний розвідник країни пояснив, чому на Банковій довго заперечували підготовку РФ до вторгнення.

35f6c15e3d19daf8a54282e7223720db_29.05.23

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що не звинувачує Офіс президента у "сліпоті" перед початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Про це він повідомив 25 травня в інтерв'ю журналу NV. Пише ТСН. 

За словами Буданова, він почав говорити про те, що Росія розпочне повномасштабне вторгнення в Україну, ще восени 2021 року, коли в Офісі президента заперечували таку ймовірність.

Очільник ГУР зазначив, що не звинувачує Банкову в "сліпоті", оскільки керівництво країни не могло говорити про реальність загрози з північного напрямку, оскільки не було відомо точної дати вторгнення.

"Були ще деякі кроки, які намагалися реалізувати для того, щоб війни не сталося. Але вже ближче до дати, коли все стало на свої місця, ви не побачите жодної політичної заяви вищого керівництва, що війни не буде", – сказав Буданов.

Глава ГУР додав, що досить точну інформацію про бажання президента РФ Володимира Путіна розпочати повномасштабну війну він одержав від своєї агентури, яка протягом останніх кількох років зросла в десятки разів. Буданов натякнув, що йдеться і про людей, наближених до Кремля.

Нагадаємо, Буданов розповів, як ледь не загинув під час операції на Донбасі: виходив через лінію фронту.

Оценка материала:

5.00 / 3
Чому Офіс президента був "сліпим" перед вторгненням Росії 24 лютого: Буданов пояснив 5.00 5 3
Політика / Україна
29.05.2023 2651
Еще материалы раздела «Україна»