<
НОВИНИ ДНЯ: З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експертвсі новини дня
Бізнес
Економіка
28.05.2023 392

Білий дім і Конгрес досягли попереднього компромісу проо підвищення ліміту держборгу США

Президент США Джо Байден і спікер Палати представників республіканець Конгресу Кевін Маккарті досягли попередньої домовленості про припинення дії стелі державного боргу в 31,4 трильйона доларів.

Про це повідомляє Reuters.

Угода між Байденом і Маккарті також має пройти через Конгрес, перш ніж у США закінчаться гроші для виплати боргів на початку червня.

Наразі відомо, що згідно з домовленістю дія ліміту боргу припиняється до січня 2025 року, одночасно обмежуючи витрати в бюджетах на 2024 і 2025 роки, повертає невикористані кошти на боротьбу з COVID, прискорює процес отримання дозволів для деяких енергетичних проєктів і включає деякі додаткові вимоги до програм продовольчої допомоги для бідних американців.

"У нас ще багато роботи сьогодні ввечері, щоб завершити її написання", – сказав Маккарті журналістам на Капітолійському пагорбі.

За словами джерела агентства, знайомого з угодою, учасники переговорів домовилися на один рік обмежити необоронні дискреційні витрати на рівні 2023 року і збільшити їх на 1% у 2025 році.

Оценка материала:

5.00 / 2
Білий дім і Конгрес досягли попереднього компромісу проо підвищення ліміту держборгу США 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
28.05.2023 392
Еще материалы раздела «Економіка»