<
НОВИНИ ДНЯ: На Україну насувається активний циклон із півдня: яку погоду очікувати 24 квітня  Українців закликають не "світити" імена полонених на мітингах  Конгресмен США про те, коли Україна отримає допомогу: раніше, ніж будь-хто може подумати  Bradley, M113 і не тільки. Пентагон готує пакет допомоги Україні, - Politico  Як зміниться погода в Україні найближчим часом: прогноз синоптиків на 23-26 квітня  Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Українівсі новини дня
28.05.2023 318

Експерт розповів, коли очікувати врожаю ґрунтових овочів

В Україні у 2023 році фермери не поспішають висаджувати розсаду томатів, огірків та інших гарбузових в поле. Це відбувається через загрозу пізніх заморозків.

Про це повідомив директор Інституту зернових культур НАНУ Владислав Черчель, пише видання Agrotimes.

Він зазначив, що зазвичай у такий час висаджують уже розсаду помідорів, але залишається небезпека заморозків.

«Стосовно гарбузових – вони теж полюбляють, щоб ґрунт прогрівся до температури понад 15 градусів. Тобто, ще рано їх сіяти. Отже, ми очікуємо, що врожай як помідорів, так і огірків та інших гарбузових культур буде пізніше, ніж зазвичай», – сказав Черчель.

Вчений наголосив, що за останні десятиліття українці вже звикли, що міжсезоння не буває, зима одразу переходить в літо наприкінці квітня – на початку травня.

Останні чотири роки ситуація скоригувалася, погода не дає такі сприятливих умов для врожаїв. З іншого боку, рясні опади, які заважали сіяти, позитивні для росту рослин. Щоправда, вони не тільки сприяють росту культурних рослин, а й бур’янів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Експерт розповів, коли очікувати врожаю ґрунтових овочів 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
28.05.2023 318
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»