<
НОВИНИ ДНЯ: Курс на 40: чому росте долар, від кого це залежить і як довго триватиме  На Україну насувається активний циклон із півдня: яку погоду очікувати 24 квітня  Українців закликають не "світити" імена полонених на мітингах  Конгресмен США про те, коли Україна отримає допомогу: раніше, ніж будь-хто може подумати  Bradley, M113 і не тільки. Пентагон готує пакет допомоги Україні, - Politico  Як зміниться погода в Україні найближчим часом: прогноз синоптиків на 23-26 квітня  Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Українівсі новини дня
Політика
Росія
29.05.2023 348

Як у СРСР. У Росії посилюють заклики до роботи для потреб війни, - розвідка Британії

У Росії почали все частіше закликати до примусу громадян працювати на потреби війни проти України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Британії у Twitter.

"Протягом останніх тижнів тон публічних дебатів у Росії перейшов від простого покарання тих, хто критикує війну в Україні, до закликів до громадян активно жертвувати собою на підтримку воєнних зусиль", - йдеться у повідомленні відомства.

У Міноборони уточнюють, що російські державні ЗМІ та бізнес-групи звернулися до Міністерства економіки з проханням дозволити шестиденний робочий тиждень для працівників з огляду на економічні вимоги війни. Ймовірно, додаткову оплату за це не надаватимуть.

При цьому 21 травня 2023 року провідна російська пропагандистка Маргарита Симоньян закликала громадян працювати на заводах з виробництва боєприпасів по дві додаткові години щодня після своєї основної роботи.

"Зміна тональності розмов явно перегукується з радянським стилем громадського примусу. Це також наголошує, що керівництво, швидше за все, вважає економічні показники вирішальним чинником перемоги у війні", - уточнили у британському Міноборони.

Військова економіка Росії

Зазначимо, що на початку весни у західних ЗМІ з'явилася інформація про значний спад економіки Росії на тлі війни проти України. Зокрема, журналісти пояснювали таку ситуацію втратою основних покупців російської сировини та обвалом рубля.

При цьому, як писав The Economist, економіка Росії все ж таки зможе витримати тривалу війну проти України. Але тільки у випадку, якщо бойові дії не стануть більш інтенсивними.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як у СРСР. У Росії посилюють заклики до роботи для потреб війни, - розвідка Британії 5.00 5 2
Політика / Росія
29.05.2023 348
Еще материалы раздела «Росія»