НОВИНИ ДНЯ: Коли ставити ялинку 2026 року: що кажуть нумерологи, народні та релігійні традиції  Зеленський відповів, чому в Україні не підвищили зарплати військовим  "Дотиснути" Зеленського: WSJ дізнався, чого Трамп вимагав від європейських лідерів  Чому західні партнери бачать війну очима Кремля — Зеленський пояснив  Не хочу слабкої позиції України: Зеленський пояснив готовність до виборів під час війни  Путін оголосив новий наказ щодо війни в Україні  Гороскоп на 12 грудня для всіх знаків зодіаку: день підштовхне до сміливих рішеньвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
29.05.2023 1232

Не їжте це після сорока: вчені назвали продукт, який заборонено вживати в цьому віці

Існує один продукт, який не можна їсти після сорока. Хоча багато хто продовжує додавати його до своїх страв. Він має високий процент жиру та може практично повністю знищити метаболізм.

07d6c97291cbf1e8d195e8c59ec10ca1_29.05.23

Учені вже давно усвідомили, що метаболізм з віком перестає працювати так, як нам би того хотілося. Тому його потрібно всіляко підтримувати. Як пишуть в "Shefinds", щоб і після сорока років вага залишалася в нормі, варто переглянути щоденний раціон. На жаль, конкретні продукти з нього доведеться викинути. Зокрема, бекон, який багатьом до вподоби. Пише ТСН. 

За словами дієтологині Лізи Річардс, надто велика кількість жирів, які негативно впливають на здоров'я, а також висока калорійність, роблять бекон саме тим продуктом, який здатний призвести до збільшення ваги та розвитку серцево-судинних захворювань.

З Лізою погоджуються й інші експерти зі здорового харчування. На їхню думку, перероблене м'ясо, яким і є бекон, можна назвати одним з найгірших продуктів, коли йдеться про здоров'я.

Чому бекон варто уникати тим, кому "за сорок"

За словами Річардс, до складу бекону входить дуже багато жирів (50% зі всіх компонентів). Хоча деякі з них мононенасичені (10%) і є корисними для людського організм (такі ж містяться, наприклад, в рибі), однак більша половина може завдати непоправної шкоди здоров'ю та негативно відбитися на талії.

І жири не єдина причина, чому бекон після сорока краще не їсти. Цей продукт надзвичайно калорійний. Така комбінація жирів та калорійності стає причиною справжнього хаосу як всередині організму, так і зовні. Метаболізм, який у цьому віці і так починає слабшати, страждає ще більше. Тому здоров'я погіршується, а вага зростає.

Оценка материала:

5.00 / 1
Не їжте це після сорока: вчені назвали продукт, який заборонено вживати в цьому віці 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
29.05.2023 1232
Еще материалы раздела «Суспільство»