НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesarвсі новини дня
Політика
Україна
30.05.2023 529

Хто такі бійці легіону "Свобода Росії": учасники операції на Бєлгородщині розповіли про себе

Як росіяни прийшли звільняти росіян у Росії.

adee740376d89685301d1a7b66f31d4b_30.05.23

У понеділок, 22 травня, на світанку мобільні групи на військовій техніці здійснили рейд РДК Бєлгородщиною: перейшли через російський кордон – КПП "Гайворон" у селі Козинка на північ від Сумської області. Тут вони розбили ворожий прикордонний пункт.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

"Колона військової техніки стрімко прямує вглиб Бєлгородської області. У довколишніх селах і містах - бої і паніка.Тікають місцеві. Кричить сирена у самому Бєдгороді", – йдеться у сюжеті.

Схоже серед росіян нарешті з’явилася озброєна опозиція. Визволяти дім від путінської банди прийшли етнічні росіяни – бійці легіону "Свобода Росії" та російського добровольчого корпусу.

"Хто ці бійці? Де взяли зброю? І які у них стосунки зі Збройними силами України – розкажу, адже перед операцією мала ексклюзивні інтерв’ю з РДК. Хлопці стали відомі після вилазок на Брянщину в квітні", – розповідає репортерка ТСН.

Очолює корпус Денис Капустін, в колишньому житті футбольний ультрас

"Я москвич у другому поколінні. Ми не українці, не всі, не кадрові військові, нас ніхто не буде обмінювати.. нас будуть катувати, уб'ють і стратять", -- каже росіянин.

На відео з рейду -- Кирило Канахін, колишній російський актор та викладач йоги. Грав, зокрема, в серіалі "Глухар". Бородач поряд -- Олексій Льовочкін. Ще 2018 року суд Москви його заочно арештував за пробудження ненависті та ворожнечі. На трофейному БТРі у понеділок Бєлгородщиною мчав Ілля Богданов, колишній ФСбівець, який знає все про нинішній режим .

Ще один учасник рейду -- боєць Павло з Казані з позивним "Могила".

"За 24 години мобільні групи антипутінської армії практично створили плацдарм для Бєлгородської народної республіки. Вслухатеся: російські Глотов, Гора Поділ і Грайворон, звільнені росіянами! Світові Інформагенства не вірили своїм же повідомленням. Ще менше розуміли, що казати пропагандисти в Москві", -- розповідають кореспонденти ТСН.

Біля Гайворона, який лише за 7 км від кордону з Україною росіяни тримали одне з найбільших ядерних сховищ "Бєлгород -22".

"За переміщенням  ядерки, її станом пильно слідкувала не тільки кремлівська розвідка. А ще рейд на Бєлгородщину вкотре розвінчав міф про другу армію світу, тепер вже у неї дома", -- йдеться у сюжеті.

Дірявий російський кордон побачили всі! А на нього цього року потратили мільярди рублів.

"Не знаю, як з цілями але результати виявились багаті. Бо вдалося перевірити реакцію і швидкість прийняття рішень росармії, поламати наративи Кремля, змусити ворога перекидати підрозділи, оцінити захист стратегічних сховищ, і побачити витримку наших міжнародних союзників. Та головне підірвати довіру до всемогутнього Путіна", -- йдеться у сюжеті.

Росіяни врешті оголосили режим "контртерористичної операції". А потім заявили, що нібито вбили 70 військових. І навіть показали відео з трупами, розбитою технікою

Натомість російські добровольці показують на камеру реальний трофей з Брянщини.

В Офісі президента України заявили, до подій в Бєлгородській області, Україна не має відношення. У військові розвідці сказали, що на території Бєлгородської області громадяни Росії проводять операцію з метою створення "смуги безпеки" для захисту цивільних українців. А на питання, де взяли зброю, відповідають словами Путіна: "Форму і техніку можна купити в будь-якому воєнторгу".

Раніше у РДК розповіли, як вони із вітерцем проїхали кордон Росії. Добровольці пояснили, що їхньою метою створення демілітаризованої зони вздовж українсько-російського кордону.

Оценка материала:

5.00 / 2
Хто такі бійці легіону "Свобода Росії": учасники операції на Бєлгородщині розповіли про себе 5.00 5 2
Політика / Україна
30.05.2023 529
Еще материалы раздела «Україна»