<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 рокувсі новини дня
Політика
Україна
30.05.2023 2305

Вступ до лав ЗСУ за стандартами НАТО: у Міноборони розповіли, яких змін очікувати

В основі змін - стандарти кадрового менеджменту НАТО.

5bed41dd156dff04b7a3ed5a8f526658_30.05.23

До Положення про проходження громадянами України військової служби у ЗСУ внесуть зміни. Зокрема, військовослужбовці призначатимуться на посади зі штатно-посадовими категоріями, які відповідають їх фактичним військовим званням. Пише ТСН. 

Про це інформує Міністерство оборони України.

Як зазначається, зміни будуть чітко розмежовані і регульовані норми проходження служби в мирний час і в особливий період.

"Будуть встановлені мінімальні і максимальні строки вислуги та перебування у військовому званні. Призначення на вищі посади відбуватиметься за рейтинговим принципом", - кажуть у Мінооборони.

Крім того, відбудеться проведення ротації військовослужбовців на відповідних посадах з метою набуття ними необхідного досвіду. Прикметно, що особи, кандидатури яких двічі відхиляли від просування по службі, будуть рекомендовані до звільнення.

"Після розробки, погодження та розгляду КМУ проєкту змін до «Положення про проходження громадянами України військової служби у ЗСУ», його буде подано Главі держави для уведення в дію Указом Президента України.73410:07", - резюмували в Міноборони.

Додамо, що під час мобілізації в Україні військовозобов'язані чоловіки віком від 18 до 60 років, які отримали повістки та пройшли медкомісію, мають здобути належні знання та підготовку, а також отримати спорядження перед тим, як їх буде доправлено у вйськову частину.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вступ до лав ЗСУ за стандартами НАТО: у Міноборони розповіли, яких змін очікувати 5.00 5 2
Політика / Україна
30.05.2023 2305
Еще материалы раздела «Україна»