НОВИНИ ДНЯ: 28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областяхвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.05.2023 516

Коли будуть магнітні бурі в червні 2023 року: запам'ятайте ці небезпечні дати

У перший місяць літа потрібно готуватися не лише до пляжного сезону. В червні 2023 року буде чимало магнітних бур.

75aa0b5fa606f807bda9f2de051a600a_30.05.23

Червень одразу розпочнеться зі спалахів на Сонці. І протягом усього першого літнього місяця буде кілька магнітних бур різної інтенсивності, які впливатимуть на самопочуття українців. Пише ТСН. 

В такі дні всі можуть відчувати втому, сильний головний біль, порушення сну, запаморочення. Адже давно відомо, що магнітні бурі не найкращим чином впливають на людський організм. А ось метеозалежні люди відчувають неприємні симптоми навіть під час слабких спалахів на Сонці. Тому важливо бути готовими до них.

Коли будуть магнітні бурі в червні 2023 року: календар

В червні 2023 року буде кілька слабких, середніх і сильних магнітних бур:

  • слабкі — 1, 7, 16 та 30 червня;
  • середні — 10, 28 та 29 червня;
  • сильні — 2, 18, 19 та 20 червня.

Хто відчуває магнітні бурі і як

Зазвичай слабкі магнітні бурі проходять непомітно для більшості людей. Але метеозалежні можуть відчувати вплив від спалахів на Сонці будь-якої інтенсивності. Найчастіше з'являються зниження працездатності, загальне нездужання, підвищенна нервова і емоційна напруженість.

Середні та сильні магнітні бурі відчувають усі. В такі дні потрібно бути готовими до слабкості, головного болю, підвищення артеріального тиску, загострення деяких хронічних хвороб.

Що робити під час магнітних бур: як собі допомогти

Навіть якщо у вас досить стійкий організм, краще завчасно підготуватися до спалахів на Сонці. Напередодні обов'язково перевірте, чи є в домашній аптечці ліки від високого тиску та головного болю.

Дуже важливо в такі дні не перевантажувати себе роботою. Тоді організм легше перенесе магнітні бурі. Також запам'ятайте кілька інших рекомендацій:

  • не варто вживати алкогольні напої, енергетики, каву — вони послаблять організм, тому спалахи на Сонці будуть впливати сильніше, краще пити більше води;
  • додайте фізичну активність у своє життя — наприклад, важливими в такі дні є прогулянки на свіжому повітрі;
  • допоможе контрасний душ — він покращить самопочуття, тому ви швидше прийдете до тями.

Також лікарі радять добре висипатися і дотримуватися режиму сну. В дні, коли на Сонці відбуваються спалахи, ці рекомендації особливо актуальні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Коли будуть магнітні бурі в червні 2023 року: запам'ятайте ці небезпечні дати 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
30.05.2023 516
Еще материалы раздела «Суспільство»