<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 рокувсі новини дня
Політика
Україна
30.05.2023 737

День перемоги в Україні перенесли на 8 травня: Рада проголосувала за рішення

Відтепер 9 травня в Україні святкуватимуть День Європи.

Верховна Рада України проголосувала за встановлення 8 травня Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Пише ТСН. 

Про це стало відомо на засіданні парламенту 29 травня.

Так, свої голоси за відповідний законопроєкт №9278 віддали 317 народних депутатів.

Окрім того, рішенням Ради 9 травня в Україні святкуватимуть День Європи.

Нагадаємо, на початку травня президент України Володимир Зеленський підписав указ про святкування 9 травня Дня Європи спільно із Європейським союзом. Тоді ж глава держави запропонував встановити 8 травня Днем памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Коментуючи своє рішення та пропозицію, Зеленський зазначав, що зараз, як і 80 років тому, Україна знову страждає через війну, і саме Європа допомагає протистояти російській агресії.

Після цього День перемоги з 9 на 8 травня запропонував перенести і прем'єр-міністр Румунії Ніколає Чуке.

Оценка материала:

5.00 / 2
День перемоги в Україні перенесли на 8 травня: Рада проголосувала за рішення 5.00 5 2
Політика / Україна
30.05.2023 737
Еще материалы раздела «Україна»