<
НОВИНИ ДНЯ: Липень в Україні розпочнеться зі спеки до +37: прогноз від синоптикині  Під Києвом з'явиться Національне військове меморіальне кладовище  Найсмачніший український борщ — рецепт  Спека посилиться: синоптик розповіла про погоду на початку липня  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у боях  Зеленський: у України із Заходом різне розуміння перемоги  Україну 1 липня розжарить до +37: синоптик розповіла, коли відпустить спекавсі новини дня
Політика
Україна
31.05.2023 367

Чи може противник підірвати ЗАЕС, коли буде тікати: Світан оцінив ризик

Роман Світан - про загрозу ядерної провокації та "брудної бомби".

6043e3dc575e6464d57ea89a579e4aea_31.05.23

Росіяни можуть завдати деякого ураження полігону ядерних відходів, щоб за допомогою "брудної бомби" розпорошити ядерні відходи по певній території та звинуватити в цьому Україну.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua розповів полковник запасу ЗСУ Роман Світан. Пише ТСН. 

За його словами, ймовірність підриву ЗАЕС мала.

"На станції перебувають інспектори МАГАТЕ. Була інформація від Головного управління розвідки про готовність росіян завдати деякої поразки полігону ядерних відходів, щоб за допомогою "брудної бомби" розпорошити ядерні відходи по деякій території та звинуватити в цьому Україну. Швидше за все, вони це зроблять, щойно розпочнеться наш широкомасштабний наступ у районі Орєхова в бік Мелітополя. Вони спробують зупинити, підірвавши одну з ємностей, або якось завдати шкоди самій системі оборони та охорони цих ємностей із відпрацьованим ядерним паливом, щоб втрутилося МАГАТЕ та спробувало зупинити бойові дії, наш наступ", - зазначив Світан.

"Для цього росіяни будуть готові виконати таку дію. Ми про це знаємо, ми вже попередили всі світові спільноти, які мають деякі важелі впливу на цю ситуацію. Тому гадаю, навряд чи вона буде. Росія попереджена про неможливість таких кроків. Багато інспекторів МАГАТЕ повідомлено", - додав він.

Напередодні розвідка попереджала про підготовку росіян до провокацій на ЗАЕС. Очільник Нікопольскої РВА Євген Євтушенко вранці повідомив, що радіаційний фон не перевищує звичайні показники.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи може противник підірвати ЗАЕС, коли буде тікати: Світан оцінив ризик 5.00 5 2
Політика / Україна
31.05.2023 367
Еще материалы раздела «Україна»