НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Росія
30.05.2023 1406

У Міноборони РФ ниють через масовану атаку дронів на Москву та Підмосков'я

У РФ атаку на Москву називають "тероризмом".

810040fdeda446bcb312cae2b23163c5_30.05.23

У Міністерстві оборони РФ, звичайно, звинуватили Україну в масованій атаці по Москві та Підмосков'ї. Там заявили про нібито вісім безпілотників, які були всі збиті. Втім, пропагандисти пишуть про 25 БпЛА, а очевидці - про 32. Пише ТСН. 

Про це йдеться у зведенні Міноборони РФ за 30 травня.

"В атаці було задіяно вісім безпілотних літальних апаратів літакового типу. Усі безпілотники противника вражені. Три з них пригнічені засобами радіоелектронної боротьби, втратили керування та відхилилися від намічених цілей. Ще п'ять безпілотних літальних апаратів збито зенітним ракетно-гарматним комплексом "Панцир-С" у Підмосков'ї", - сказано у повідомленні.

Москву атакували невідомі БпЛА

Нагадаємо, вранці 30 травня у Москві та Підмосков'ї були чутни звуки вибухів. Влада заявила про атаку дронів та пошкодження будинків. Мер Москви Сергій Собянін запевняв, що наразі ніхто серйозно не постраждав. А губернатор Підмосков'я Андрій Воробйов заявив про роботу ППО.

Втім, за даними Telegram-каналу Mash, безпілотники поцілили у багатоповерхівку на Ленінському проспекті Москви, є поранені. Також уламки дрона влетіли у вікно однієї з квартир, тому евакуювали близько 300 людей.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Міноборони РФ ниють через масовану атаку дронів на Москву та Підмосков'я 5.00 5 2
Політика / Росія
30.05.2023 1406
Еще материалы раздела «Росія»