НОВИНИ ДНЯ: У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяцьвсі новини дня
Політика
Україна
31.05.2023 750

Міністр освіти Оксен Лісовий першим в Україні відмовився від наукового ступеня

Оксен Лісовий написав відмову від наукового ступеня.

623c135a7381b455ac69515156153599_31.05.23

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий першим в Україні добровільно відмовився від наукового ступеня. Пише ТСН. 

Про це він повідомив у Facebook 30 травня.

"Уряд уже затвердив механізм добровільної відмови від наукового ступеня. Такої можливості раніше не існувало, тепер є... На собі, власне, першим і випробовував механізм відмови. Написав відповідну заяву і від учора вже не є кандидатом наук. Триматися за формальні для себе статуси не збираюся. Набагато важливіші реальні справи та дії", - йдеться у дописі.

Міністр освіти також анонсував ухвалення нового закону, який, за його словами, має стати "наступним кроком у становленні нової культури академічної доброчесності".

"В академічному світі науковий ступінь – це про цінність та довіру, а ще про здобуття, а не отримання. Постсовєцька культура це дещо викривила, тож маємо це виправити і сформувати нову культуру академічної доброчесності, де буде місце лише для справжньої послідовної науки. Як військову форму мають право носити лише військові, так і мати наукові ступені, на мою думку, повинні лише науковці", - наголосив Лісовий.

Раніше Оксен Лісовий виступив з ініціативою дозволити громадянам добровільно відмовлятися від вчених ступенів незабаром після призначення на посаду, у березні поточного року.

Нагадаємо, Верховна рада України 21 березня 2023 року проголосувала за призначення на посаду міністра освіти та науки Оксена Лісового. Його кандидатуру підтримали 313 народних депутатів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Міністр освіти Оксен Лісовий першим в Україні відмовився від наукового ступеня 5.00 5 2
Політика / Україна
31.05.2023 750
Еще материалы раздела «Україна»