<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Світ
31.05.2023 1078

Зеленський назвав наступну ціль диктатора Путіна

Очільник Кремля прагне відродити СРСР.

d195b745077c1dbc09dacf43876b8f07_31.05.23

Український президент Володимир Зеленський вважає, що очільник Кремля Володимир Путін прагне захопити Білорусь, аби відновити Радянський Союз. Пише ТСН. 

Про це глава держави сказав в інтерв'ю корейському виданню Chosun Ilbo.

"Наступна ціль Путіна - Білорусь. Він поглинає білоруську металургію. Сьогоднішній Путін явно інша людина, ніж ми бачили раніше. Важко говорити з Путіним до того, як він виведе усі свої війська з території України", - наголошує Зеленський.

За його словами, відродження СРСР - це мета життя кремлівського диктатора. Оскільки досягнути цього дипломатичними шляхами неможливо, то Москва випробовує різні види шантажу. Зокрема, через енергетику.

"Не вдалося. Потім він вирішив стати відвертим агресором. Вони вбивають і катують незліченну кількість мирних жителів і навіть погрожують ядерною катастрофою, окупуючи атомні електростанції", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко закликав країни СНД вступати до "Союзної держави" (наддержавне утворення Росії та Білорусі), щоб отримати ядерну зброю.

Також Росія та Білорусь 25 травня підписали документи про розміщення на території республіки російської нестратегічної ядерної зброї.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зеленський назвав наступну ціль диктатора Путіна 5.00 5 1
Політика / Світ
31.05.2023 1078
Еще материалы раздела «Світ»