<
НОВИНИ ДНЯ: Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Шольц закликав країни з економікою, що розвивається, взяти участь у саміті миру щодо України  Салат "хвилинка" з тунцем: просто і дуже смачно  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  Не тільки бойові. У Міноборони назвали вакансії в армії, на які найбільше потрібні люди  Українська армія на тлі виснаження пробує новий стиль рекрутингу – WSJ  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодоювсі новини дня
Політика
Україна
31.05.2023 303

Україна з партнерами готує саміт формули миру без участі Росії, - WSJ

Україна та союзники планують саміт формули миру за участі лідерів інших країн. Проте він пройде без Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Wall Street Journal.

Видання з посиланням на джерела в оточенні українського президента та європейських дипломатів зазначає, що саміт може пройти перед самітом НАТО у Вільнюсі.

За даними WSJ, зустріч лише планується, проте її вже підтримали деякі європейські лідери. Зокрема, президент Франції Еммануель Макрон, який хоче, щоб на саміті були присутні представники тих країн, які стали на бік РФ або зайняли нейтральну позицію.

"Нам потрібен єдиний план відповідального цивілізованого світу, який дійсно хоче жити в мирі", - заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак у коментарі WSJ.

Він наголосив, що Україна сяде за стіл переговорів з РФ, поки Москва не виведе свої війська. Також Україна не погодиться на компроміси щодо території.

Європейські чиновники зазначили виданню, що спільно з Україною працюють над формулою миру, щоб зробити її більш прийнятною для інших держав світу, таких як Індія, Бразилія, Саудівська Аравія та Китай.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна з партнерами готує саміт формули миру без участі Росії, - WSJ 5.00 5 1
Політика / Україна
31.05.2023 303
Еще материалы раздела «Україна»