<
НОВИНИ ДНЯ: Стало відомо, які інструменти вирішення житлового питання будуть в новому законодавстві  На вихідних дощі та зливи в Україні триватимуть  Скільки українців підтримують введення військ НАТО до України: результати опитування  Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього року  Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експертавсі новини дня
Політика
Європа
31.05.2023 322

Президент Єврокомісії запропонувала варіант гарантій безпеки для України до вступу в НАТО

Члени НАТО можуть надати Україні низку гарантій безпеки, що полягають у забезпеченні країни необхідним озброєнням, до того, як вона приєднається до Альянсу.

Таку пропозицію висловила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн, пише РБК-Україна з посиланням на the Guardian.

Перед самітом НАТО у Вільнюсі, який має відбутися в липні, серед країн-членів посилюються дебати щодо того, яку форму гарантій безпеки можна надати Україні поки вона не стане повноправним членством.

Президент Єврокомісії, не вдаючись у подробиці, сказала, що для майбутнього статусу безпеки України можна використовувати приклади з історії. Можливо, вона посилалася на позицію нейтралітету, яку Фінляндія зайняла після Другої світової війни аж до її вступу до ЄС.

Вона сказала, що члени НАТО можуть надати низку гарантій, які разом представляють стримування агресії "через військове обладнання, яке може зміцнити Україну проти майбутніх атак Росії". За її словами, важливим є те, що "друзі України будуть поруч у довгостроковій перспективі".

Оценка материала:

5.00 / 1
Президент Єврокомісії запропонувала варіант гарантій безпеки для України до вступу в НАТО 5.00 5 1
Політика / Європа
31.05.2023 322
Еще материалы раздела «Європа»