НОВИНИ ДНЯ: Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березнявсі новини дня
Політика
Світ
01.06.2023 587

У Росії будують величезні комплекси для зберігання трупів тисяч окупантів — ГУР

У РФ будують гігантські комплекси, де зберігатимуть тіла своїх вояків, загиблих в Україні. В них розмістять холодильники та склади з трунами.

211a9531fc47d36fc45dc2a098659cd1_01.06.23

Росіяни будують масштабні комплекси для сортування та зберігання трупів окупантів, які загинули в Україні. Пише ТСН. 

Про це повідомили в українській розвідці.

"У Курську та Ростові-на-Дону росіяни будують масштабні комплекси для сортування, аналізу і зберігання трупів ліквідованого на війні проти України особового складу. Площа кожного об’єкта ― понад 4000 квадратних метрів", - розповіли в ГУР.

До комплексів будуть входити:

  • пункти для проведення слідчих дій і досліджень над тілами;
  • рефрижератори з холодильними камерами на 1000 місць;
  • склади з трунами та іншими похоронними декораціями;
  • скорботна зала.

Закладена вартість будівництва комплексу для знищених окупантів у Ростові-на-Дону становить близько 600 мільйонів рублів, у Курську ― понад 800 мільйонів рублів. Вартість рефрижераторного обладнання оцінюється в понад мільярд рублів для кожного комплексу.

"Головне управління розвідки Міністерства оборони України констатує, що терористична росія уже не здатна приховувати масштаб втрат особового складу у війні проти України. Будівництво вказаних комплексів на території московії підтверджує факт, що путінський режим посилає свою окупаційну армію на смертельний конвеєр, але не справляється з потоком загиблих", - наголосили в розвідці.

У ГУР також нагадали, що кожен російський солдат, який не вчиняв воєнних злочинів, має можливість здатися в полон. Інакше на "нього чекає холодильник на одній із сортувальних баз для трупів у Росії".

Нагадаємо, в Росії ціни на ритуальні послуги за останні рік-півтора зросли на 30-50%. Варто зазначити, що за даними Генерального штабу ЗСУ, втрати російської армії від 24 лютого 2022 року до 31 травня 2023 року складають 207 910 осіб.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Росії будують величезні комплекси для зберігання трупів тисяч окупантів — ГУР 5.00 5 2
Політика / Світ
01.06.2023 587
Еще материалы раздела «Світ»