<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Росія
01.06.2023 1206

Легіон "Свобода Росії" вербує тисячі росіян для атаки на Москву – The Times

За інформацією добровольця із позивним "Цезар", наразі у Легіоні налічується від 500 до 1000 бійців.

4bb58561dc0cca522aa3986cf6d8551d_01.06.23

Члени Легіону "Свобода Росії", які воюють проти путінського режиму на боці України, вербують тисячі росіян для наступу на Москву. Пише ТСН. 

Про це йдеться у статті The Times.

Спікер легіону "Свобода Росії", доброволець із позивним "Цезар" розповів, що Легіон має "тисячі претендентів" з Росії, які чекають, щоб приєднатися до їхніх лав. Тому підрозділ продовжуватиме здійснювати рейди на кордоні, доки їхні сили не будуть достатньо великими, щоб атакувати Москву.

"У нас серйозні можливості. У нас є міномети, бронемашини, ПЗРК "Стінгер", переносні протитанкові комплекси та високоефективні розвідувальні безпілотники", – сказав "Цезар".

За його словами, наразі у Легіоні "Свобода Росії" налічується від 500 до 1000 бійців.

"Ми не злочинці і не приватна військова компанія, як "Вагнера". Всі ми є громадянами РФ. Деякі з нас раніше служили у ЗСУ", – каже доброволець

"Цезар" додав, що основна мета російських добровольців – це захист України, звільнення її територій та повалення путінського режиму.

Як росіяни можуть потрапити до Легіону

"Цезар" радить охочим зв'язатися з представниками Легіону в Інтернеті. Після цього кандидати пройдуть перевірку біографічних даних та процес відбору.

За його словами, росіяни зможуть потрапити до України через нейтральні країни.

"Все більше росіян розуміють, що ця війна є злочинною і її треба зупинити", – підсумував "Цезар".

У виданні зауважили, що операція російських добровольців у Бєлгородській області став першим випадком тривалих боїв на території Росії від початку війни та першим збройним вторгненням до Росії після прикордонних зіткнень між радянськими та китайськими військами в 1969 році.

Нагадаємо, що про створення Легіону "Свобода Росії" стало відомо у березні 2022 року. До його складу входять росіяни-добровольці, які виступають проти режиму Путіна. За словами колишнього радника ОП Арестовича, осередки легіону нібито з'явилися і на території самої РФ, де проводять активні дії.

Раніше учасники операції на Бєлгородщині з легіону "Свобода Росії" розповіли про себе.

Оценка материала:

5.00 / 1
Легіон "Свобода Росії" вербує тисячі росіян для атаки на Москву – The Times 5.00 5 1
Політика / Росія
01.06.2023 1206
Еще материалы раздела «Росія»