<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Не лише Patriot. У Повітряних силах розповіли, поставок яких засобів ППО чекає Україна  У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідкавсі новини дня
Політика
Світ
01.06.2023 718

Який вигляд матиме перемога України у війні з РФ: прогноз Фукуями

За оцінками філософа, українці можуть cподіватися на перемогу у війні з вигнанням окупантів з усіх захоплених ними територій.

513a19dcb033d4ea38ac0b0fc0b91352_01.06.23

Перемога України у війні відрізнятиметься від тотального розгрому, як це було з нацистською Німеччиною після Другої світової, вважає американський політичний філософ Френсіс Фукуяма.

Про це Фукуяма розповів в інтерв'ю NV. Пише ТСН. 

Політичний філософ зі США відповів на запитання про те, як він бачить перемогу України у війні і що треба зробити, аби її можна було назвати справжньою перемогою.

"Я думаю, що навіть для найбільш патріотично налаштованого українця не вбачається такої перемоги, як та, яку союзники здобули над Німеччиною та Японією: коли країна піддається бомбардуванням і злидням, і, знаєте, іноземні війська потім окуповують її територію", – сказав Фукуяма.

На його думку, Росія не повторить долю Німеччини та Японії після Другої світової війни, адже "ніхто не збирається йти на Москву" та окупувати її.

"Тому ви не отримаєте поразки Росії в цьому сенсі. І я думаю, що у світі, де є ядерна зброя, ви не можете перемогти ядерну державу так, як перемогли Німеччину", – висловив думку філософ.

Натомість, зазначив він, "перемога має бути набагато більш частковою". Зокрема, йдеться про вигнання росіян з окупованих після 2014 року українських територій.

"Це, напевно, той обсяг перемоги, на який можна обґрунтовано сподіватися. І якщо це станеться, це однаково буде дуже важливо, тому що Путін побудував усю свою легітимність на захопленні територій України", – сказав Фукуяма.

За його оцінками, це стане дуже хорошим розвитком для демократії, і поганим – для Путіна.

Нагадаємо, за оцінками американського сенатора Ліндсі Грема, Україна зможе витіснити російські війська зі своїх територій до кінця 2023 року. Грем також попередив росіян, що на них чекає "грубе пробудження" під час контрнаступу ЗСУ, план якого вражає.

Зауважимо, радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що розв’язана Путіним війна перекидається на територію Росії і "масштабування буде в геометричній прогресії".

Оценка материала:

5.00 / 2
Який вигляд матиме перемога України у війні з РФ: прогноз Фукуями 5.00 5 2
Політика / Світ
01.06.2023 718
Еще материалы раздела «Світ»