<
НОВИНИ ДНЯ: Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  Ми до кінця не розуміємо, що відбувається в Кремлі - РНБО  Мобілізація по-новому: чи створять "спецназ" для пошуку ухилянтів  Котлети з грибів — що може бути смачніше: рецепт від шеф-кухаря  Коли в Україні День матері 2024 року: історія та суть свята  Норвегія виділить мільярди на протиповітряну оборону України, - прем'єр  Закон про мобілізацію: студенти проходитимуть обов'язкову базову військову підготовку – коли запрацює нормавсі новини дня
Політика
Світ
02.06.2023 509

Макрон виступив проти арешту Путіна, якщо з ним потрібно буде вести переговори

Російського диктатора Володимира Путіна не можна заарештовувати, якщо він виявиться єдиною людиною, з якою потрібно буде вести переговори щодо миру в Україні.

dscf7219_id83321_1300x867_3_650x410_02.06.23

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

"Якщо за кілька місяців у нас з'явиться вікно для переговорів, питання стоятиме між судом і переговорами, і вам доведеться вести переговори з лідерами, яких ви маєте де-факто, і я думаю, що переговори будуть пріоритетними", - заявив Макрон.

За його словами, за таких умов переговори будуть більш важливими, ніж бажання посадити російського диктатора у в'язницю за воєнні злочини проти України.

Ордер на арешт Путіна

17 березня Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Володимира Путіна, оскільки він винний у депортації мирного населення України.

Таким чином, главу Кремля можуть заарештувати в 123 країнах світу, які ратифікували Римський статут або визнають юрисдикцію МКС.

Переговори з Путіним

Варто зауважити, що ще минулого року президент України Володимир Зеленський ухвалив рішення Ради нацбезпеки та оборони про неможливість будь-якого діалогу з Путіним.

Водночас, країни Заходу неодноразово обіцяли не вести переговори про Україну без України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Макрон виступив проти арешту Путіна, якщо з ним потрібно буде вести переговори 5.00 5 2
Політика / Світ
02.06.2023 509
Еще материалы раздела «Світ»