<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Політика
Європа
02.06.2023 1223

Президент Хорватії розкритикував гасло "Слава Україні". У Зеленського відповіли

Президент Хорватії Зоран Миланович розкритикував гасло "Слава Україні". Він заявив, що це нібито заклик шовіністів, які співпрацювали з нацистами.

_instagram_com_z_milanovic_4_650x410_02.06.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на N1.

Сьогодні під час церемонії вручення громадських нагород міста Загреб засудив гасло "Слава Україні".

"Я борюся, як Ісус, щоб відкинути такі гасла, як ЗДС ("За дім готові" - ред.). Якщо ви цього не зрозуміли, я не можу вас перевиховати. Але немає різниці між "За дім готові" і "Слава Україні". Це крик найрадикальніших шовіністів Західної України, які співпрацювали з нацистами та вбивали тисячі євреїв, поляків... Я не хочу цього чути в Хорватії. Мене не цікавить те, що якісь керівники на це підсіли. Нехай придумають інше привітання. Нехай приберуть Росію та Україну. Київ далеко, Москва ще далі", - наголосив Міланович.

У відповідь на цю заяву, радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк дав хорвацькому президенту "кілька скромних порад".

"1.Не треба жити інфантильними міфами російської пропаганди: сьогодні це вже має безглуздий вигляд… 2.Не треба боятися правильної історії: вона робить нас сильними… 3. Не треба просити сміливих людей, які воюють в Україні за свою свободу та свої сім’ї, здатися, якщо сам не готовий захищати власну землю: це просто ганебно/ І так… Героям слава! Завжди…", - йшлось в дописі на сторінці радника в Twitter.

Позиція Хорватії в війні РФ проти України

Президент Хорватії Зоран Міланович відомий антиукраїнськими заявами.

Коментуючи позицію уряду щодо навчальної місії ЄС для українських військових, Міланович запропонував прем’єр-міністру Андрею Пленковичу самому їхати воювати в Україну. Він також зазначив, що Україна не є союзником для його держави, однак його нібито насильно намагаються зробити партнером.

Через те, що Міланович не схвалив участь Хорватії у тренувальній місії ЄС для українських військових, хорватський парламент відхилив пропозицію про приєднання країни до цієї місії. Хоча до рішення президента уряд Хорватії схвалював навчання українських військових на своїй території.

Оценка материала:

5.00 / 2
Президент Хорватії розкритикував гасло "Слава Україні". У Зеленського відповіли 5.00 5 2
Політика / Європа
02.06.2023 1223
Еще материалы раздела «Європа»