<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Світ
02.06.2023 1188

У США пояснили, чому забороняють Україні обстрілювати територію РФ: "Цього Путін і вимагає"

Кірбі переконаний, що Путін хоче ескалації та ще більшої війни на території Європи.

badfc8599134ec601d83cb3b5ef6ed70_02.06.23

Координатор Ради національної безпеки Білого дому зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі прокоментував атаку дронів по Москві та наголосив, що США не підтримують ударів по території Росії. Водночас він не підтвердив, що на столицю держави-агресорки летіли саме українські дрони. Пише ТСН. 

Про це він сказав в інтерв'ю CNN.

Кірбі наголосив, що США і далі передаватимуть Україні зброю для захисту своєї території, але не підтримують ударів по Росії, оскільки це підвищить рівень ескалації.

"Ми згодні з тим, що українці мають право на самооборону. Останні 15 місяців ми допомагали їм захищати себе і свою територію від російської агресії. Ми сказали, що не хочемо заохочувати чи сприяти атакам всередині Росії, тому що ми не хочемо бачити ескалацію війни за межами насильства, від якого вже страждає український народ", - сказав він.

В Білому домі не підтвердили, що за атакою дронів по Москві стоїть саме Україна.

"Ми все ще намагаємося отримати інформацію і скласти певне уявлення про те, що сталося... але я не можу сказати вам, що на цей момент у нас є якась точна інформація", - сказав Кірбі.

Він наголосив, що Київ запевнив Вашингтон у тому, що ЗСУ не використовуватимуть американську зброю для ударів по Росії.

"Я думаю, ми всі розуміємо, що якщо ми дамо Путіну те, що він вимагає, а це - війна проти Заходу, війна проти США, війна проти НАТО, то буде набагато більше страждань по всьому європейському континенту, тому ми не хочемо бачити ескалацію цієї війни", - сказав Кірбі.

Нагадаємо, 30 травня місцева влада заявила про атаку невідомих дронів на Москву та пошкодження будинків.

Російські ЗМІ повідомили, що Путін ледве не потрапив під атаку дронів біля Москви.

Оценка материала:

5.00 / 3
У США пояснили, чому забороняють Україні обстрілювати територію РФ: "Цього Путін і вимагає" 5.00 5 3
Політика / Світ
02.06.2023 1188
Еще материалы раздела «Світ»