НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Політика
Росія
02.06.2023 463

Дефіцит товару і персоналу. Reuters розповіло про вплив санкцій на продавців одягу в РФ

Сотні іноземних роздрібних продавців покинули Росію після початку війни, а галузь втратила приблизно 2,5 млрд доларів.

freepik____com__4__1_650x410_02.06.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

"Російські дизайнери та бренди намагаються зайняти нішу, яка за останні 15 місяців сильно постраждала через західні санкції", - йдеться у матеріалі.

Ксенія Жданова, яка керує власним брендом одягу KSEW, розповіла, що найбільшою проблемою для РФ є міжнародні угоди, оскільки тепер їх стало важче проводити. Вона пояснила, що російська промисловість надзвичайно залежить від імпорту.

Ще однією проблемою є брак персоналу. Reuters пише, що в Росії не вистачає швачок і фахівців з текстилю. Звичайні росіяни намагаються зробити вигляд, що західні санкції на них не вплинули, проте водночас вони заявляють про високі ціни на товар. Деякі з них їздять за одягом до Казахстану, оскільки не всі бренди завозять до РФ.

Західні бренди у Росії

Після початку вторгнення низка західних компаній поспішили продати свої активи та залишити ринок Росії. Частина з них уже встигла це зробити, а частина завершує процедурні угоди і досі.

Також певна кількість компаній залишилася працювати в РФ і поки не планують продавати свій бізнес.

Нагадаємо, що компанія Inditex, яка володіє магазинами одягу Zara та Bershka, продає свій бізнес у Росії. Відповідний дозвіл вона отримала від влади країни-агресора.

Іспанський ритейлер модного одягу Tendam знову відкриє свої магазини в Росії через компанію в Білорусі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Дефіцит товару і персоналу. Reuters розповіло про вплив санкцій на продавців одягу в РФ 5.00 5 2
Політика / Росія
02.06.2023 463
Еще материалы раздела «Росія»