<
НОВИНИ ДНЯ: Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитування  Рецепт рибного супу з лососем  Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепло  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозомвсі новини дня
Політика
Світ
01.06.2023 291

Білий дім зосереджений на реалізації українського мирного плану, - Кірбі

Адміністрація президента США Джо Байдена сконцентрована на роботі з українською стороною щодо просування та реалізації представленої президентом Володимиром Зеленським Формули миру, що складається з 10 пунктів

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США у Білому домі Джон Кірбі, передає РБК-Україна з посиланням на трансляцію брифінгу.

"Ми зосереджені на роботі з нашими українськими колегами щодо реалізації їхньої пропозиції з 10 пунктів встановлення справедливого миру. І ми побачимо, до чого це призведе", - сказав він.

Кірбі зазначив, що Штати хочуть допомогти Україні, щоб мирні пропозиції, незалежно від того, хто їх висунув, змогли забезпечити стійкий мир.

Це, додав представник Білого дому, має мати підтримку з боку президента України.

Також він наголосив, що російський диктатор Володимир Путін не продемонстрував "реального прагнення" завершити війну проти України встановленням справедливого миру.

Президент України Володимир Зеленський представив мирний план ("формулу миру") ще у листопаді 2022 року. Ініціатива складається з 10 пунктів та передбачає поновлення контролю України над територією, повернення полонених, переслідування воєнних злочинців.

Також українська формула миру полягає у гарантіях радіаційної, ядерної, продовольчої та енергетичної безпеки.

Оценка материала:

5.00 / 1
Білий дім зосереджений на реалізації українського мирного плану, - Кірбі 5.00 5 1
Політика / Світ
01.06.2023 291
Еще материалы раздела «Світ»