НОВИНИ ДНЯ: У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі порадивсі новини дня
Політика
Україна
01.06.2023 256

Європарламент схвалив забезпечення України додатковими боєприпасами

Європейський парламент підтримав законопроєкт про збільшення європейського виробництва боєприпасів та ракет, що може прискорити постачання військової допомоги Україні.

Про це повідомляє пресслужба інституції.

Цей законопроєкт 3 травня подала на розгляд парламенту Європейська комісія. 1 червня за нього проголосували 446 євродепутатів, 67 виступили проти та 112 утрималися. Далі євродепутати проведуть переговори із Європейською радою, щоб проголосувати узгоджене рішення на пленарному засіданні у липні.

"Сьогоднішнє рішення свідчить про значний крок вперед для безпеки та оборони нашого Союзу, і особливо у нашій твердій підтримці України перед російською агресією. Воно підвищить нашу здатність реагувати на виклики безпеки. Це перемога для Європи та для нашої колективної безпеки. Парламент тепер готовий до переговорів з Радою, і ми сподіваємося досягти угоди якнайшвидше", - сказав керівник переговорної групи ЄП Крістіан Бушой.

Паралельно євродепутати працюють над Законом про посилення європейської оборонної промисловості через загальні закупівлі (EDIRPA) для підтримки співробітництва між державами-членами на етапі оборонних закупівель з метою заповнення найбільш термінових та критичних прогалин.

Оценка материала:

5.00 / 1
Європарламент схвалив забезпечення України додатковими боєприпасами 5.00 5 1
Політика / Україна
01.06.2023 256
Еще материалы раздела «Україна»